İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne, 2009 yılında e-posta ile gelen ihbar sonrasında başlatılan soruşturma, muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit operasyonuna dönüşmüştü. Yaklaşık iki yıl süren araştırmaların ardından İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlendiği operasyonun ilk dalgasında, askeri belgelerin evlerinde çıktığı şebekenin fuhuş kanadı lideri olduğu öne sürülen, Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki N.K. ile Marmaris'teki marinanın sahibi işadamı B.Ö. tutuklandı. Devam eden soruşturmada, daha sonra N.K.'ye bağlı olarak askerleri tuzağa düşürmekte kullanılan eskort kadınlar ile üzerinde gizli, çok gizli ve kişiye özel ibarelerinin bulunduğu, askeri uçakların konumlarını, radarların yerlerini gösteren belgeleri sızdıran muvazzaf askerler de gözaltına alındı.

SON DALGADA 10 TUTUKLAMA

Soruşturmanın geçen pazartesi günü yapılan 5'inci dalgasında, 13 ilden, 2'si emekli albay 47'si muvazzaf, toplam 49 kişi gözaltına alındı. Evlerindeki ve görev yaptıkları yerlerdeki aramaların ardından İzmir'deki Merkez Komutanlığı'na getirilen zanlılardan, ilk olarak geçen salı günü adliyeye sevkedilen 25'inden 10'u tutuklandı, 15'i serbest bırakıldı. Zanlılardan geriye kalan 24'ü ise dün adliyeye sevkedildi. Bu zanlılarında tamamı gece yarısına kadar süren ifadelerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TOPLAM TUTUKLU 78

Bu arada askeri belgelerin sızdırılmasına yönelik olarak sürdürülen ve bugüne kadar 5 operasyonun yapıldığı soruşturma kapsamında, toplam tutuklu sayısı 44'ü muvazzaf 78 kişiye çıktı.



TY(AÖ/AAA)