Olay, dün saat 18.30 sıralarında Çumra İlçesi Sanayi Köprüsü Mevkisi'nde meydana geldi. Şehit Koçak İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Oktay Tilaver, aynı okulun 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki ağabeyi Turgay Tilaver ile birlikte teyzesine ziyarete gitti. Ardından ağabeyi ve arkadaşlarıyla birlikte Sanayi Köprüsü Mevkisi'nde Çarşamba Çayı kenarında oynamaya başladı. Ayakkabılarını dere kenarına çıkartan Oktay, arkadaşlarıyla şakalaştığı sırada dengesini kaybedip suya düştü.

100 METRE KARDEŞİNİN ARKASINDAN KOŞTU

Oktay Tilaver'in suya düştüğünü gören Turgay Tilaver, yaklaşık 100 metre suda sürüklenen kardeşinin arkasından koştu, ip atıp tutmasını sağlamaya çalıştı. Fakat başarılı olamadı. Oktay Tilaver, suyun akıntısıyla kayboldu. Turgay Tilaver, durumu yakınlarına bildirdi. Ardından Konya Sivil Savunma İl Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri çağrıldı. Ekipler su akıntısının hızlı olması nedeniyle Çarşamba Çayı'nın kenarında arama yaptı. Oktay Tilaver'e ulaşılamayınca, yaklaşık 6 kilometre ilerideki Karaman Köprüsü'ndeki alanda arama yapıldı. Köprü kapaklarına takılabilme ihtimaline karşılık, yaklaşık 5.5 saat süren çalışma sonunda arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI

Olay yerinde incelemede bulunan Çumra Kaymakamı Ali Akça, Çarşamba Çayı'ndan saniyede yaklaşık 55 metreküp su akışının sağlandığını ve su akışının engellenmesi için olayın hemen ardndan Apa Barajı'nın kapılarının kapandığını belirtti. Akça, ''Baraj kapakları kapandı. Fakat akış devam ediyor. Arama kurtarma ekiplerimiz yine de çalışmalarını sürdürdü. Su akışı fazla olduğu için dalgıçlar suyun içine girip arama yapamadı. Akıntı sabah saatlerinde hafifleyecek ve dalgıçlardan oluşan arama kurtarma ekibimiz, çalışmalara yeniden başlayacak'' dedi.

ANNE HASTANEYE KALDIRILDI

Olayı duyan 2'si kız 5 çocuk annesi 45 yaşındaki Zahide Tilaver, oğlunun Çarşamba Çayı'na düşüp kaybolduğunu duyunca fenalaştı. Çumra Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Zahide Tilaver, yapılan tedavisinin ardından taburcu olup, yakınları tarafından evine götürüldü. Bu sırada Ilgın İlçesi'nde çalışan inşaat işçisi 45 yaşındaki baba Mehmet Tilaver ise haber alır almaz olaydan yaklaşık 5 saat sonra Çumra'ya geldi.

Kardeşinin kayıp haberinin ardından sinir krizi geçiren ağabeyi 16 yaşındaki Hakan Tilaver de, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

23 NİSAN BAYRAMINI GÖREMEDİ

Acı haberi duyduktan sonra arama kurtarma ekibine eşlik edip Oktay Tilaveri arayan yakını Zülküf Örün ise,  şunları söyledi:

''Arkadaşlarıyla oynarken, şakalaşıyorlarmış. O sırada dengesini kaybedip suya düşmüş. Arama kurtarma ekipleriyle aradık. Ama şu ana kadar suyun akış hızının fazla olması nedeniyle ulaşamadık. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Oktay belki de okulunda ya da kent meydanındaki kutlama etkinliklerini izlemeye gidecekti, ama artık gidemiyecek. Arkadaşları çocuk bayramını kutlayacak ama o kutlayamayacak. Burada her yıl 3-4 çocuk dereye düşüp ölüyor. Buna önlem alınması gerekir.''

Ara verilen arama kurtarma çalışmalarına sabahın erken saatlerinde yeniden başlanacak.

İA-HD(İA/SSA)