Geçen 3 Temmuz’da saat 16.30'da Işıkkent Mezarlığı karşısında meydana gelen olayda, kara çarşaf giymiş iki kişi, park halindeki araç içerisinde beklemeye başladı. Bir süre sonra araçtaki kişiler, yanlarına gelen 25 yaşındaki Sinan Akyay’ı kovalamaca sonrasında sığındığı lojistik firmasının garajında öldürdü. Olayın ardından kaçan zanlılar R.K. ve amcasının oğlu Ö.K., polisin takibiyle yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılara yönelik çalışmalar, Muş, Aydın, İzmir üçgenindeki kan davası takibini ortaya çıkardı. Sinan Akyay’ın ailesinin, 2011 yılının Mayıs ayında Muş’un Güzeltepe Köyü’nde, çocuk tartışmasının büyümesiyle başka bir aşirete mensup kişilerle kavga ettikleri, bu sırada da 25 yaşındaki Şakir Karakaya’nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayda katil zanlısı olarak, Sinan Akyay’ın babası S.A.’nın, tutuklandığı belirlendi.

İLK TUZAKTAN KURTULDU, İKİNCİSİNE AŞIK OLDU

Olayın ardından kan davasından kaçarak Aydın’a yerleşen, S.A.’nın üç kardeşi ile çocukları, Şakir Karakaya’nın yakınlarının intikam duygusundan kurtulamadı. S.A.’nın tutuklu yargılanmasına rağmen tabancayı Sinan Akyay’ın kullandığını düşünen Karakaya’nın yakınları, ilkinden 6 ay önce hazırladıkları kadınlı tuzak planını hayata geçirdi. Karakaya’nın yakınları, öldürüleceğini düşündüğü için tedbirli hareket eden Sinan Akyay’ın, kendileri tarafından yönlendirilen ismi açıklanmayan kadınla Aydın’da tanışmasını sağladı. Sık sık buluştuğu bu kadınla yaptığı son görüşmede, kan davalı olduğu ailenin bireylerini farkeden Sinan Akyay, kendisine kurulan tuzağı farkedince ölümden kurtuldu.

Ancak öldürülen Şakir Karakaya’nın yakınları, intikam duygularından vazgeçmedi ve hazırladıkları ikinci planı uygulamaya başladı. Bunun için de sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta sahte kadın profili oluşturduktan sonra, Sinan Akyay’ı ekleyip sanal olarak yazışmaya başladı. Akyay, kendisine kurulan tuzaktan habersiz olarak birkaç kez de telefonda görüştüğü kadına aşık olarak evlilik hayalleri kurmaya başladı. Olay günü de aşık olduğu kadınla yazıştıktan sonra evlenme teklifi yapmak için önce pırlanta yüzük aldı, ardından da İzmir’de kararlaştırdıkları buluşma yerine geldi. Sinan Akyay, buluşma yerine geldiğinde, kendisini kara çarşaflı olarak bekleyen kan davalılarını farkedip kaçmaya başladı ancak kovalamaca sonunda öldürüldü.

ÜÇ AKRABA İÇİN DAHA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Olayın ardından Sinan Akyay’ı öldüren cinayet zanlılarının yakalamasına rağmen İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, soruşturmasını bitirmedi. Muş, Aydın, İzmir üçgenindeki kan davasını bitirmek için arkasındaki azmettiricileri ve olay anında zanlıların yanında bulunduğu ileri sürülen kişileri de bulmak için çalışma başlatıldı. İzmir polisi, kan davası güden iki ailenin bireylerinin yaşadığı şehirleri belirledikten sonra çalışmalarını bu yerlere kaydırdı. Başlatılan soruşturma sonrasında, Sinan Akyay’ın ölümüne karıştıkları gerekçesiyle aynı aileden M.E.K., S.K. ve N.K., hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıktı. İzmir polisi, üç zanlının yakalanması için diğer illerin emniyet müdürlüklerine de yazı yazdı. Yine üç zanlının başta Irak ve İran olmak üzere yurt dışına kaçmaması için de önlem alındığı öğrenildi.