Kaza, 15 Mayıs 2011'de gece Çukurova İlçesi'ndeki Turgut Özal Bulvarı ile Adnan Kahveci Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşakta meydana geldi. Hatay'da çalışırken Adana'daki ailesini ziyarete gelen gümrük muhafaza memuru Mehmet Can'a karşıya geçmeye çalışırken, plakası belirlenemeyen bir kamyonet çarpıp kaçtı. Ağır yaralı olarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Can, 9 gün sonra hastanede yaşamını yitirdi.

Ölen Mehmet Can'ın babası Bayram Can, annesi Yüksel Can ile akrabaları da kazanın olduğu yerde defalarca eylem yapıp kazayı yapan kişinin bulunmasını istedi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise olayın failini bulmak için yaklaşık bin kişiyle görüşme yaptı. En ufak ayrıntıyı bile değerlendiren polisler, cinayet gibi kazayı aydınlattı. Çalıştığı beyaz eşya mağazasında gözaltına alınan Hünkar Aslanboğa, suçunu itiraf edip çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 4 ay tutuklu kalan sanık Aslanboğa hakkında, 'kasten öldürme' suçunu işlediği iddiasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Aslanboğa, ölen kişinin birden önüne fırladığını belirtip, "Manevra yaparak vurmayacağımı zannettim. Ama aracın sol ön tarafından çarptım. Aynadan baktığımda ayakta olduğunu görünce de şiddetli çarpmadığımı düşündüm ve durmadan devam ettim" dedi.

'KAÇMASAYDI BELKİ KURTULACAKTI'

Mehmet Can'ın babası emekli öğretmen 57 yaşındaki Bayram Can ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Bayram Can, "O gün arkadaşlarıyla buluşan oğlumu saat 24.00'de aradığımda dolmuşa binip geleceğini söyledi. 15 dakika sonra aradığımda cevap vermedi. 00.45'te aradığımda ise telefon açıldı. Telefonu açan kişi kendisinin polis olduğunu ve oğlumun trafik kazası geçirdiğini söyledi. Kaçıp gitmeseydi, oğlumu hastaneye götürseydi, belki kurtulacaktı" diyerek sanıktan şikayetçi oldu.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Adli Tıp Kurumu ve bilirkişi raporlarıyla kusur oranlarını değerlendiren ve kaza yerinde keşif yapan mahkeme heyeti ise tutuksuz sanık Hünkar Aslanboğa'nın katılmadığı duruşmada kararını açıkladı. 'Kasten öldürme' suçundan 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Aslanboğa'ya, 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçundan 5 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın kazadan sonra kaçmasını gerekçe göstererek cezada indirim yapmadı.

Sanık avukatı Erdal Yıldırım, gerekçeli karar açıklandıktan sonra kararı temyiz edeceklerini söyledi. Mehmet Can'ın babası Bayram Can, karara tepki gösterdi. Sanığın yalnızca 4 ay tutuklu kaldığını belirten Can, "Herkesin oğlu ve çocuğu var. Benim oğluma çarpıp öldürdü. Benim oğlum geri gelmeyecek" diye konuştu.