Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Dalyan- İztuzu Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yakup Kaska, İngiltere, Polonya, İtalya ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören gönüllü öğrencilerin, merkezde, caretta carettalar için yapılan her işe yardımcı olduklarını söyledi.

Doç. Dr. Kaska, öğrencilerin bir ile altışar aylık süreler için geldiğini belirtti. Doç. Dr. Yakup Kaska, "Merkezimizde Türkiye’nin her yanından gelen yaralı, hasta, caretta carettalar özel bölümlerde tedavi ediliyor. Yumurtalardan denize ulaşamayacak kadar güçsüz, zayıf yavrular yine özel bölümlerde güçlendiriliyor. Yüzebilecek duruma gelince denize salınıyor. Bazı caretta carettalara araştırma amaçlı takip cihazı takılıyor. Doğa ve caretta caretta tutkunu, konuğumuz, gönüllü ünivertise öğrencileri bize her konuda yardımcı oluyor. Bizler de caretta carettalarla ilgili tüm bilgilerimizi onlarla paylaşıyoruz" diye konuştu.

Yabancı üniversite öğrencileri adına İngiliz Hannah Milburn konuştu. Milburn, "Benim için her canlı korunmaya değer. Ama caretta carettalar ve onlar için birşeyler yapabilmek bizler için çok önemli" dedi.



MS(İÖ/BT)