Elvan EZBER/İSTANBUL, Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde kendini patlatan İbrahim Çuhadar'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na giden ve "İbrahim Çuhadar ölümsüzdür" şeklinde slogan atan gruba biber gazlı sulu müdahalede bulundu. Gazdan etkilenen 10 kişilik grup yanlarındaki malzemeleri de bırakıp kaçtı.


Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde dün kendini patlatarak 1 polisin ölmesine neden olan DHKP-C örgütü üyesi canlı bomba İbrahim Çuhadar'ın cesedinin parçaları otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürülmüştü. Bu sabah saatlerinde Çuhadar’ın cenazesini almaya gelen yaklaşık 10 kişilik bir grup Adli Tıp Kurumu binası önünde yerleşti. Yiyecek, içecek ve giyecekleriyle yol kenarına kamp kuran grubun karşısına da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri yerleşti. Emniyet yetkilileri, grubu örgüt lehine slogan atmaması konusunda uyardı.  Yetkililerin uyarılarına rağmen grup "İbrahim Çuhadar ölümüzdür" şeklinde slogan atınca polis harekete geçti. Ekipler, önce eylemcilerin üzerine su ardından da biber gazı sıktı. Müdahalenin üzerine eylemciler D-100 Karayoluna doğru kaçıştı. Polisin kovalamasıya beraber eylemciler kaçarak izlerini kaybettirdi. Müdahale sırasında çevrede bekleyen vatandaşlar da biber gazından etkilendi.


Öte yandan eylemcilerin yiyecek içecek ve kıyafetleri de oturdukları yerde kaldı. Ekipler, bu kişilerin oturduğu bankları da yerinden kaldırdı.