Geceden beri etkisini hissettiren kar yağışı il merkezinde sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Denizli’nin 18 ilçesinden Akköy ve Sarayköy dışındaki tüm ilçelerinde kar yağışı var. İl merkezinde yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, Kale’de kar kalınlığı 40 santimetreye çıktı. Özel İrade Müdürlüğü ekipleri kar temizleme çalışmalarını 16 grayder ve 2 kar kürüme aracıyla sürdürüyor. Şu ana kadar 30 köy yolunun kapalı olduğu öğrenilirken, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu çalışmaların sürdüğünü, akşam saatlerine kadar tüm köy yollarının açılacağını söyledi.

BAZI İLÇELERDE OKULLARA KAR TATİLİ

Denizli Valiliği, kar yağışı nedeniyle bazı ilçe ve beldelerde eğitime bir gün ara verilmesini kararlaştırdı. Serinhisar, Baklan, Bozkurt ve Çardak’ta ilçe genelinde, Honaz’ın Akbaş ve Karaçay beldeleri ile merkeze bağlı Cankurtaran, Yeşilyayla, Altındere ve Akdere köylerinde, Honaz ilçesinde ve merkeze bağlı Karahayıt Beldesi’nde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. Bu okullarda eğitim pazartesi günü başlayacak.

CANKURTARAN'DA ZİNCİRSİZ ARAÇLARA GEÇİŞ YOK

Denizli’yi Antalya ve Muğla’ya bağlayan karayolunun Cankurtaran Mevkisi’nde kar yağışı nedeniyle trafikte sıkıntılar yaşanıyor. Trafik ekipleri Cankurtaran’dan büyük araçların geçişine izin vermiyor, küçük araçlar ise zincirle yollarına devam edebiliyor. Cankurtaran rampası başlangıcında Kelleci Kardeşler Restoran önünde önlem alan ekipler araçları tek tek kontrol ederek, zincir takmaları konusunda uyarıyor. Kelleci kardeşler önünde yaklaşık iki kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

TURİSTLER KAR TOPU OYNADI

Sürücüler kar çilesi çekerken vatandaşlar ve turistler de karın keyfini kar topu oynayarak çıkardı. Pamukkale’yi görmeye gelen Fransız turist kafilesi Antalya’ya dönerken Cankurtaran Rampası’nda tur şoförü zincir takarken otobüsten inip kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Fransız turistler kar yağışının kendileri için sürpriz olduğunu, bu anın keyfini çıkardıklarını söyledi.