Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi’nin koordine ettiği yürüyüş Atatürk Anıtından başladı, Atatürk Bulvarı, Elif Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Sokak ve Alpaslan Türkeş Caddesi’ni takip ederek yine Atatürk Anıtı'nda anıta çelenk konulmasıyla sona erdi.

Kamuoyunda çocuk haklarına ilişkin bilinç oluşturmayı hedefleyen soğuk havadaki yürüyüşe Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte yaklaşık bin çocuk katıldı. Ellerinde, 'Ben çocuğum benim haklarım var', 'Bize şiddet değil sevgi yakışır', 'Haklarımızı almayın, haklarımızı anlayın', 'Barış içinde özgürce yaşamak her çocuğun hakkıdır', 'Tazecik bedenlerimize sevgi tohumları ekin', 'Çocuk istismarı geleceğimizi yok etmektir'  yazılı döviz ve sloganlarla dikkat çektiler.

ÇOCUKLARIMIZ KENDİ HAKLARINI DAHA İYİ BİLİYOR

Vatandaşların ilgiyle izlediği yürüyüş sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye bünyesinde kurdukları çocuk meclisi ile çocukların katılımcı demokrasi anlamında önemli gelişmeler yaşadığını belirtti. Başkan Dinç, "Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi'ni kurduktan sonra çocuklarımızın vazgeçilmez olan insan hakları, özgürlük ve demokrasi konularında bilinçlenme ciddi anlamda artmıştır. Çocuklarımız kendi haklarını artık daha iyi biliyor. Gelecek adına sevindirici ve umut verici bir durumdur" diye konuştu.

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Gizem Altunsoy ise kendisinin çocuk meclisini temsil ettiğini belirterek, "Arkadaşlarım da beni temsil ediyor. Önemli olan arkadaşlarımın ve benim hakkımın korunmasıdır. Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi çatısı altında bunu başarabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Yürüyüşün ardından Çankırı Belediyesi çocuklar için Belediye İş Merkezi Düğün Salonunda bir eğlence düzenledi. Çocuklar burada doyasıya eğlenme fırsatı buldu.



EY(AY/AAA)