Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği 29 Ekim resepsiyonu bazı ilklere sahne oldu. Resepsiyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel eşleriyle katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyetin 89. yıl dönümü vesilesiyle Çankaya Köşkü'nde eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte resepsiyon verdi. Gül, Köşk'e gelen davetlileri resepsiyon salonunun kapısında eşiyle birlikte tek tek tokalaşarak karşıladı. Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan tokalaştıktan sonra birbirlerine sarılarak yanak yanağa birbirlerini öperek samimi poz verdi. Genelkurmay Başkanı Özel'in de eşi Kamuran Özel'le birlikte katıldığı resepsiyona siyaset, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. Resepsiyonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partili kurmaylarıyla birlikte köşke geldi. 

Resepsiyonda bu yıl ilk kez, Türk Silahlı Kuvvetleri kuvvet komutanlarıyla Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri aynı çatı altında bir araya geldi. BDP'den Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık ile Bağımsız milletvekili Ahmet Türk resepsiyonda yer aldı.

Ümit KOZAN /ANKARA,

ÜK(SSA) (FOTOĞRAF)