Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanması ardından Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrollerinin ardından Ankara Adliyesi’ne getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verecek.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce birçok ev ve işyerine eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda aralarında Çankaya Belediye eski Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile Çankaya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevliler ile bazı sağlık firması yetkililerinin de bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 şüpheliden 15'i Emniyet'teki sorguları ardından serbest bırakılırken, 8'i adliyeye sevk edildi. Çankaya Belediyesi'nce o dönem yapılan sağlık taramalarında yaklaşık 4 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

Çankaya Belediye eski Başkanı CHP'yi Muzaffer Eryılmaz'ın, 'Yamyamları doyuramıyorum' ses kaydı ortaya çıkınca savcılık talimatıyla soruşturma için düğmeye basılmıştı. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla da CHP yönetimi, Eryılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Baykal, o dönem 'Eryılmaz hakkındaki iddiaların gün ışığına çıkarılmasının zorunlu olduğunu' belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını sağlamıştı.



FK(AY/İD)