Cuma namazının çıkışında İlkadım Belediye Başkanı MHP'li Necattin Demirtaş tarafından OMÜ öğrencilerine 15 Haziran 1915’te 43’üncü Alay 17'nci Piyade Taburu 1’inci Bölük'teki askerlere akşam yemeği olarak verilen yağlı buğday çorbası ve ekmek ikram edildi. Çorbaların verildiği bardakların üzerine, Çanakale Savaşı süresince askerlere öğünlerde hangi yemeklerin verildiğini yazan bandroller yapıştırıldı. 35 kilogram buğday ve 8 kilogram yağdan hazırlanan çorba üniversitenin 4 ayrı yerinde yaklaşık 2 bin öğrenciye dağıtıldı.

Şehitlerin anısını yaşatmak için onlara verilen aynı çorbayı üniversitedeki gençlere verdiklerini söyleyen Başkan Demirtaş, "Ülkemizi bize emanet eden şehitlerimizi o emanete sahip çıkmak adına bugün hatırlamış oluyoruz. 43’üncü Alay'a verilen çorbayı dağıtıyoruz. Bugün Çanakkale ruhunu burada tekrar yaşatmış oluyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Allah bize bir daha böyle günler göstermesin" dedi.

OMÜ Ziraat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Emre Kayaoğlu ise "Biz onlara akşam yemeği olarak verilen bu çorbanın üç katını yiyoruz. Askerlerimiz sadece akşam yemeğinde bu çorbayı yiyerek savaş yaptılar. Çok zor bir şey olsa gerek. Belki de bizim anlayamayacağımız kadar zordu. Çok duygulandık" dedi.



YK(İS/CK)