Cezaevi spor salonunda düzenlenen kutlamaya, Kaymakam Mehmet İcik, Belediye Başkanı İhsan Bilici, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ferdi Kılıç, Cumhuriyet Savcıları Ziya Öztürk ile Barış Kılıç, Cezaevi Müdürü Ali Başekin, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Cezaevi Müdürü Başekin, yaptığı konuşmada son günlerde bazı ceza infaz kurumlarındaki birtakım yanlış uygulamaların, sanki bütün kurumlarda oluyormuşcasına üstüne basa basa haber yapılmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Ali Başekin, "İnanıyorum ki birçok kurum amirimiz her şeyin en iyisini yapmaya çalışmaktadır. Bu gibi uygulamaların münferit olduğunu ve çarpıtılarak verildiğini hepimiz biliyoruz'' dedi.

Başekin, son yıllarda eğitim ve sosyal faaliyetlerle insan hakları gibi birçok konuda ceza infaz kurumlarında çok büyük mesafeler kat edildiğini belirtti. Başekin, ''Bunun en bariz örneğini burada bu küçük ceza infaz kurumumuzda bile görmekteyiz. Biz yılmadan insan onuruna yaraşır bir şekilde kanunların öngördüğü kural çerçevesinde her şeyin en iyisini yapmaya çalışacağız ve çalışıyoruz'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hamit Önal ile Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gençer ve öğrencilerinin hazırladıkları oyuna Ahmet Coşkun da şiir ve hikayeleriyle eşlik etti.



EG(FK/BT)