Son günlerde terör saldırılarının ve şehit sayılarının artmasına tepki göstermek amacıyla sosyal paylaşım sitelerinde haberleşip biraraya gelen Çanakkaleliler, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Buradan yürüyüşe geçen yaklaşık 500 kişi Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Balıkesir Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip edip tekrar Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Ellerinde bayraklar 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganını atan grup burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Çanakkale Onzekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Anıl Tanrıver, şehitleri anmak ve onları unutmadıklarını göstermek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Tanrıver, "Sabrımız taştı diyorlar. Bizim sabrımız teröre verdiğimiz ilk şehitle taştı. Bu yüzden burada sabrımız taştı demek bundan önce vermiş olduğumuz şehitlere büyük bir saygısızlık olacaktır. Materyalist, bölücü örgüt PKK, bayram, seyran dinlemeden kanlı eylemlerine devam ediyor. PKK, yalnız Türk'ün değil en başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere Türkiye'de yaşayan her etnik kökenin can düşmanıdır. Çünkü bölücü terör örgütü kahpe namlusunu her milletten asker ve sivile doğrultu. Bunu da durmaksızın devam etmekte. İşte bu yüzden tek bilek olup kardeşçe yaşamalıyız. Bu işin tek çıkar yolu bu. Biz, siz demeyi bırakılım. Artık bir olmak var" dedi.

Konuşmanın ardından 'Vatan Canım Sana Feda', 'Mecliste PKK İstemiyoruz', 'Kahrolsun PKK' sloganları atan topluluk sessizce dağıldı.

 

ES,EK (KÖ/RT)