Son günlerde terör saldırılarının artmasına ve askerlerin şehit edilmesine tepki göstermek amacıyla düzenlenen mitinge katılanlar Türk bayraklarıyla eski Salı Pazarı mevkiinde toplandı. Yaklaşık 300 kişi, saat 14.30'da 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde yürümeye başladı. Grubun en önünde 'Türk olmak şereftir' yazılı pankart açıldı. Büyük bir Türk bayrağı da yürüyüşe katılanlar tarafından taşındı. 57'nci Alay Şehitliği'ni gösteren pankart yürüyüşe damgasını vurdu. İnönü Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan canım sana feda', 'Meclis'te PKK istemiyoruz', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Cumhuriyet Meydanı'nda grup, şehitler için saygı duruşunda bulundu. Çanakkale Gençlik Platformu adına konuşan Mesut Çetin, kentin son üç ayda teröre 3 şehit verdiğini hatırlatarak, "Şehitlerimiz binlerce yıldan beri Türk'ün milli varlığını sürdürebilmek için vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda etti. Bugün kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizlerde. Ülkemizi bölmek isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainlere Çanakkale'den sesleniyorum: Duyuyor musunuz? Hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima dik duracağız" diye konuştu.

Çetin, terörle mücadelenin sürdüğü 30 yılda 5 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 13 genelkurmay başkanı ve 3 bin 500 milletvekilinin görev yaptığını söyledi. Mesut Çetin'in, "Hangisinin oğlu şehit oldu? Bu gariban çocukların canı niye yanıyor? Bunu bize açıklayın. Şehit cenazelerine çelenk göndereceğinize önce kendi çocuklarınızı askere gönderin" sözleri meydandakiler tarafından alkışlarla desteklendi.

Miting, konuşma ve sloganların ardından sona erdi.



BG(AÖ/CK)