Cevatpaşa, İsmetpaşa ve Esenler mahallelerinde son iki ayda 60’ın üzerinde kadının tacize uğradığını öne sürüp polise başvurması üzerine Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tüm birimleriyle alarma geçti. Taciz olaylarının mobese kameralarından uzak bölgelerde olması polisi zora sokarken, özel ekipler oluşturuldu. Kepez Beldesi’nde de bir taciz iddiasıyla ilgili çalışma yapan polis ekipleri 32 yaşındaki E.Y.’yi yakaladı. Atatürk Caddesi’nde dün saat 18.30'da bir kadını elle taciz ettikten sonra kaçmak isterken yakalanıp gözaltına alınan E.Y.’nin polisteki ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

4 FARKLI EŞKAL

Emniyetteki sorgusu süren E.Y. üç kadın tarafından teşhis edilirken, daha önce taciz iddiasında bulunan ve kent merkezinde yaşayan mağdur kadınlar farklı eşkal bilgileri verdi. 4 farklı kişi üzerinde duran polis, zanlıların yüzlerini gizlediklerini ve her seferinde farklı kıyafetle suça karıştıklarını belirledi.

BALYOZ TİMİ GÖREVDE

Özellikle kent merkezindeki mobese kameraları açısından kör kalan alanlarda yaşanan taciz olaylarının önüne geçebilmek için emniyet yetkilileri, farklı birimlerden oluşan 'Balyoz' adında özel bir tim oluşturdu. Sivil giyimli polislerin günün her saatinde sokakta olup, tacizci avına çıkacağı ifade edildi.

Bu arada dün gözaltına alınan E.Y.’nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.



ES(İÖ/AAA)