Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin de katkıda da bulunduğu 'Kuruluştan kurtuluşa bisiklet turunun' bu yıl ikincisi yapıldı. 10 Eylül'de Bilecik'in Söğüt İlçesi'nden yola çıkan bisikletçiler Bursa ve Balıkesir güzergahını izleyerek 4 gün sonunda 520 kilometrelik maratonu tamamlayıp, Çanakkale'ye ulaştı. Bisiklet turunun sona ermesi nedeniyle Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bünyesinde barındırdığı Çimenlik Kalesi'nde kapanış töreni gerçekleştirildi. Törene bisikletçilerin yanı sıra, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, Bisiklet turunun Çanakkale'de sona erdiğini hatırlatırken, bisikletçilerin Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı da gezerek Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşayacaklarını söyledi. Tuna, sporcuların çok anlamlı bir yolculuk yaptıklarını ifade ederek, "Tarihimiz gerçekten çok şanlı bir tarih. Bilecik Söğüt'ten Çanakkale'ye kadar ki kısmı sadece bir bölümüdür. Yüz binlerce şehidimiz bu topraklarda canlarını feda etmiştir. Şehitlerimizin burada canlarını vermesiyle bu topraklara hiçbir zaman bozulamayacak bir mühür vurulmuş durumda. Bu mührün de bozulması mümkün değil. Bu aslında millet olarak bizim geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimizin de garantisi. Bu mührün bozulması demek, herhalde dünyanın sonu gelmesi demektir diye düşünüyoruz. O yüzden şuanda üzerinde bulunduğumuz topraklar gerçekten çok kıymetlidir. Bu topraklara hep birlikte sahip çıkacağız. Bizler bu toprakların emanetçisiyiz" dedi.

Törenin sonunda, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç tarafından Vali Güngör azim Tuna'ya bisiklet turunun forması hediye edilirken, sporculara da katılım belgeleri verildi.



EK (KÖ/RT)