Kar il merkezi, merkeze bağlı köyler ile Biga, Lapseki, Gökçeada ilçelerinde eğitim-öğretime bir gün ara verilmesine yol açtı. Bayramiç ve Çan ilçelerinde ise taşımalı sisteme tabi olan öğrenciler kar tatilinden faydalandı. Eğitim- öğretim yarın normale dönecek.

Gökçeada'ya 8 Şubat Çarşamba sabahından bu yana şiddetli poyraz nedeniyle deniz ulaşımı durdurulurken, Bozcaada'ya ise aralıklarla yapılıyor. Çanakkale- İstanbul- İzmir ve Bursa güzergahlarına ise trafik kontrollü olarak veriliyor. Bölge Trafik Şubesi Müdürlüğü ekipleri, bu yollarda sadece kış lastiği ve zincir bulunan araçlara izin veriyor.

Merkezde 13, Lapseki ve Yenice'de 21'er, Bayramiç'te 20, Biga'da 40, Çan'da 35, Eceabat ilçesinde ise 3 köy yolu trafiğe kapandı. İl Afet Müdürlüğü yetkilileri, toplam 153 köy yolunun kar nedeniyle trafiğe kapandığını ancak acil durumlarda köylerle irtibata geçilebildiğini ve ulaşımın gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Kar yağışı, çocuklar ve gençler için ise bir eğlence oldu. Cumhuriyet Meydanı'nda, palmiye ağaçlarının dallarını da kullanarak yapılan kardan adam büyük ilgi çekti. Çanakkale belediyesi ekipleri özellikle yayaların kullandıkları alanlarda biriken karları kürüyerek, buzda kayıp düşme riskini azaltmaya çalışıyor. Kent merkezinde gece yaklaşık üç saat süren elektrik kesintisi meydana geldi. Yetkililer, kesintiye aşırı enerji yüklenmesinin neden olduğunu bildirdi.