Çanakkale Boğaz Komutanlığı İbrahim Koçak Kışlası Güvenlik Taburu 2'nci bölükte 30 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı. Sabah saatlerinde aileleriyle kışlaya gelen engelliler, ilk olarak asker tıraşı oldu, ardından bahriyeli kıyafetlerini giyip komutanlarının karşısına çıktı. Deniz Piyade Başçavuş Bilgin Gönülal tarafından engelli askerlere yanaşık düzen eğitimi kapsamında, 'Rahat, hazır ol ve selam dur' komutları öğretildi. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan G3 piyade tüfeği başta olmak üzere çeşitli silahlar tanıtıldı.

ÜÇÜNCÜ KEZ ASKERLİK YAPTI

Engelli askerler arasında yer alan 12 yaşındaki Burak Karaman, günün maskotu oldu. Annesi Fatma Karaman ile iki yıldır askerlik yapan Burak Karaman, üçüncü kez birliğe gelip aynı mutluluğunu yaşadı. Yürüme engelliler ise askerlik görevlerini tekerlekli sandalyelerinde oturarak yaptı. Aileler, engelli çocuklarını asker kıyafetleri içinde vatani görevlerini yaparken görünce duygulu anlar yaşadı. Aileler, çocuklarıyla askerlik hatırası fotoğraflar çektirdi. Engelli askerlerden Taner Bulgan, "Engelliler Haftası hepimize kutlu olsun. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu günlük asker olduk. Çok mutluyuz" diyerek duygularını ifade etti.

Engellilerin temsili askerlik görevi, öğleden sonra Deniz Müzesi Komutanlığı'nda düzenlenecek Yemin Töreni ve terhis belgelerinin verilmesiyle sona erdi.



BG(İÖ/SS)