Çanakkale Emniyet Müdürlüğü görevine kısa bir süre önce atanan Osman Zoroğlu'nun, basınla tanışmak için düzenlediği kahvaltılı toplantıda, Ali Eski’nin Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki evlerinden kaçıp, Çanakkale’deki yakınlarının yanına sığınan 3 çocuk annesi eşi 32 yaşındaki Hediye Eski’yi Şehir İskelesi’nde öldürüp, aynı tabancayla intihar etmesi gündeme geldi. Zoroğlu, bu konuda Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmede, Hediye Eski'nin bir koruma talebi olmadığını, kendilerine de herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.

Emniyet Müdürü Zoroğlu, bu olay sonrası yaptığı incelemede Çanakkale'de şu an adli makamlardan gelen yazıyla 175, Valilik’ten gelen yazıyla da 45 olmak üzere toplam 220 kadının aile içi şiddete maruz kaldığı için koruma talebinin olduğunu açıkladı. Zoroğlu, şunları söyledi:

"Esasen böyle durumlarda biz koruma kararlarımızı yazıyoruz, Valilik oluru alıyoruz. Çağrı üzerine bire bir koruma veya, talep halinde ekibin intikali şeklinde koruma yapıyoruz. Çünkü bu anlamda çok müracaat var. Her bir koruma talibinde bir polis vermeniz imkansız. Koruma talebinde bulunan kişinin karşı karşıya kaldığı tehdidin derecesine göre, ekibimiz ya talep halinde intikal edecek ya da daha yakın bir tehlike varsa ve korunan kişi bizi bilgilendiriyorsa biz önceden ekibimizi gönderip kişi nereden nereye gidecekse onun güvenliğini sağlıyoruz."

Emniyet Müdürü Zoroğlu, koruma talepleriyle ilgili bir öneride de bulunarak, 5188 sayılı özel güvenlik yasasında yapılacak bir değişiklikle, koruma görevi yapacak kişilere özel eğitimler vermek kaydıyla özel güvenlikçilerden de faydalanılabileceğini kaydetti. Bu kişilerin ücretle çalıştığını, imkanı olan kişilerin kendi parasını ödeyebileceğini vcurgulayan Zoroğlu, "İmkanı olmayanlar içinde ilgili bakanlık bütçesinden pay ayrılabilecek" dedi.