Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bugün düzenlenen Çanakkale- Eceabat parkurunda  Boğazı’nı Yüzerek Geçme Yarışları'nın kontenjanı dolduğu için kayıt yaptıramayan Lapsekili gazeteci 30 yaşındaki Mustafa Uçmaz ile Lapseki’de bir fabrikada çalışan 22 yaşındaki Ulvi Aygün ve işçi 21 yaşındaki Abdurrahman Esin, kendilerine ayrı kulvar belirledi. Çanakkale Valililiği'ne başvurarak Gelibolu- Lapseki arasından boğazı geçmek istediklerini söyleyen 3 yüzücüye güvenlikg erekçesiyle olumsuz yanıt verildi. İddiaya göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan izin alan 3 yüzücü, bir tekne refakatında Gelibolu Limanı’ndan saat 12.30'da denize girdi. Yüzücüler, kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra poyraz rüzgarının oluşturduğu büyük dalgaların arasında gözden kayboldu.

Teknedekilerin aramalarına rağmen bulamadığı Mustafa Uçmaz, Ulvi Aygün ve  Abdurrahman Esin için Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler başta olmak üzere kurtarma botları, bölgede sevk edildi. Şehitlik ve Zafer Yüzüşü adı altında 6.5 kilometrelik parkuru saat 15.30’da Lapseki’ye vararak tamamlamayı hedefleyen üç kişinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

BOĞAZ GEÇİŞLERE KAPATILDI

Bu arada Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ndeki yetkililer, telsiz kanalından, Çanakkale Boğazı'nda 3 kişinin kayıp olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bu nedenle boğazın transit gemi geçişlerine kapatıldığını anons etti.



BG(İÖ/AAA)