Çanakkale Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 2012 ve 2013 yıllarında yapılacak yardımların miktarını belirlemek amacıyla toplu sözleşme imzalandı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen imza törenine CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tüm-Bel-Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder ve çalışanlar katıldı. İmzalanan toplu sözleşme pasta kesilerek kutlandı. Belediyede çalışan 218 memur ve 31 sözleşmeli personeli kapsayan toplu sözleşme kapsamında, 2012 yılında maaşlara her ay 200 lira toplu sözleşme, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 300'er lira ve yemek için her ay 160 lira yardım yapılacak. İlk evlilikler için ise 500 lira evlilik yardımı verilecek. 2013 yılında toplu sözleşme yardımı artışı ile 19 Mayıs ve 29 Ekim bayramlarındaki yardımlar ise 50'şer lira daha artırılacak.

EVLENMEYİ TEŞVİK İÇİN 500 LİRA

Evlenmeyi teşvik etmek için bir defaya mahsus olmak üzere 500 lira yardım vereceklerini açıklayan Belediye Başkanı Gökhan, ardından da çalışanlara, “Ama habire evlenip boşanmak yok. “Hazır bu para var, boşanalım, bir 500 lira daha alalım' diye her ay boşanıp evlenmeyelim” diyerek, espri yapınca salonda gülüşmeler yaşandı.

ŞİDDET UYGULARSA YARDIMLAR EŞ VE ÇOCUKLARA

Başkan Ülgür Gökhan, çalışanlar ile her zaman işbirliği içerisinde olmaya ve haklarını vermeye çalıştıklarını belirtti. Çalışanlara, artışları ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlamaları için yaptıklarını belirten Başkan Gökhan, “Burada mühim olan sadece sendikal hakların kazanılmış olması, çalışanların da yönetim sırasında söz sahibi olması ve sadece maddiyatlarının yükseltilmesi değil. Aynı zamanda aile bireylerinin kültürel ve sosyal gelişmişliklerine katkı sağlamak da önemli. Bu yüzden sözleşmeye özel bir madde koyduk. Eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan, kültürel aktivitelerden yararlandırmayan çalışanın yardımları eş ve çocuklara verilecek. Bu tür şiddet ve baskılara maruz kalan çalışan eşlerinin şikayetleri Belediyemiz Etik Kurulu Komisyonu tarafından incelenerek gereği ivedilikle yerine getirilecek” dedi.

ÖNEMLİ GÜNLERLE İLGİLİ MADDE

Başkan Gökhan, toplu sözleşmeye önemli günlerle ilgili maddelerin de konduğunu belirterek, 1 Mayıs Dünya Emekçi Dayanışma Günü ve Barış Günü etkinliklerine katılmaları için personele kolaylık sağlanacağını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çalışanların tamamının bir gün izinli sayılacağını, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında belediye ile sendikanın ortak etkinlikler düzenleyeceğini açıkladı.

19 MAYIS VE 29 EKİM’E ÖZEL İKRAMİYE

Çanakkale Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme kapsamında bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel ikramiye kondu. Toplu sözleşme gereği geçen yıl çalışanlara Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel ikramiye verilirken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın artık stadyumlarda kutlanmamasının gündeme gelmesinin ardından bu yıl Kurban Bayramı’nın yerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı eklendi.

Toplu sözleşme töreninde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, 29 Ekim ve 19 Mayıs’taki 19 Mayıs biliyorsunuz stadlardaki törenler kaldırıldı. Biz halk ile birlikte bu törenleri yapacağız. Burada da sendika ve iş veren ortak etkinlikler düzenleyecektir. Sendika ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu yıl bayram yardımlarının birini değiştirdik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarında ikramiye vermeyi uygun bulduk. Bu iki bayramda 2012 yılı için 300’er lira maaşlara ilave edilecek. 2013 yılında bu ikramiye 350’şer lira olacak. ” diye konuştu.