Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı ekipler, Çanakkale Belediyesi'nin Fevzipaşa Mahallesi'nde hizmet veren üç katlı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü binasında arama yaptı. Aramanın, Su İşleri Müdürlüğü'ne ait işlemlerde ve su sayaçlarına ait ihalede usulsüzlük yapıldığına dair gelen imzasız bir mektup üzerine başlatılan araştıma kapsamında, savcılığının talimatıyla arama yapıldığı öğrenildi. KOM'a bağlı ekipler, bazı bilgisayarlara ait imaj örneklerini ve Su İşleri Müdürlüğü'ne ait çok sayıda evrakı kopyaladığı belirtildi.

Bu sabah Kordonboyu’nda devam eden belediye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gökhan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü binasında yapılan aramayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak şunları söyledi:

“Geçen yıl mayıs ayında bir şikayet üzerine, savcılık 'Su saatleri ne oldu? Kontrolleri yapıldı mı?’ gibi bir takım sorular sormuştu. Biz bunların cevabını verdik. İki ay önce de Sayıştay denetçisi gelip denetim yaptı. Sıkıntı olmadı. Geçen yıl sorulan o sorularla ilgili savcılığın isteği üzerine polisler arama yaptı. Aramanın saat 17.00'den sonra yapılması gündüz burada vatandaşın işlerinin aksamaması içindi. Şu anda soruşturma ne aşamada bilmiyoruz. İnceleme yapılacak. Çünkü benim bildiğim kadarıyla imzasız şikayet dilekçeleri var. Herhalde bu konuda her kimse ısrarcı oldu. Şimdi o evrak incelenecek. Ama savcılık açısından ne incelenmek isteniyor bilmiyorum. Her hangi bir gözaltı yok. Sadece evrakın alınıp muhafazası söz konusu.”