Hatay'ın Dörtyol İlçesi’nde, AK Parti’li Milletvekilinin oğlunun polisler tarafından darp edildiği iddiasının ardından ilçe emniyet amirliğinin uyguladığı teşhis yöntemine Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan tepki gösterdi. Başkan Gökhan, polislerin, bir milletvekilinin oğlunun karşısına dizilerek, suçlu gibi ellerine numaralar verilip, rütbeleri sökülerek televizyonlarda yer almalarının kendisi ve tabiatıyla kamuoyunun vicdanını ciddi olarak yaraladığını ifade etti.

GÖKHAN, “SÖYLEDİKLERİMİZ ÇIKTI”

Polisin ve diğer güvenlik güçlerinin toplumun güvenliği için hizmet eden, bu görevi yaparken de mutlaka adaletli davranmasını beklediklerini belirten Başkan Gökhan, “Ancak burada polislere karşı yapılan bu davranışı şiddetle kınıyorum. Tabi bu anlayışın bu hükümetin anlayışı olduğunu hep söylüyorduk. Ama ilk kez böyle bir olayın kamuoyunun önünde cereyan etmesi söylediklerimizi teyit eden bir görüntü ortaya koydu” diye konuştu.

POLİSLERE KUCAK AÇTI

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, o polislere hem “geçmiş olsun” dileklerini iletti, hem de kucak açtı. Polislere seslenen Başkan Gökhan, “Eğer arzu ederlerse, yatay geçiş yaparak bundan sonraki kamu hizmetlerini Çanakkale Belediyesi bünyesinde sürdürebileceklerini, kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu kendilerine ifade etmek istiyorum. Bu yaptığımız, o arkadaşlarımıza yalnız olmadıklarını, kendilerine yapılan haksızlığa Türk insanının duyarsız kalmadığını ve bu tür davranışlara bir daha uğramamaları adına sağladığımız bir moral desteğidir. Önümüzdeki günlerde telefonla da görüşerek, kendilerine geçmiş olsun dileğimi iletip, bu davetimi yenileyeceğim. Aynı zamanda bir yazıyla da kendilerini resmen Çanakkale Belediyesi’nde görev yapmaya davet edeceğim” ifadelerini kullandı.



BG(İÖ/AAA)