2015 Çanakkale Koordinasyon Merkezi’nin oluşturulmasıyla birlikte, Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümü hazırlıkları için ilk adım atıldı. Ardından, 'www.canakkale2015.gov.tr' adresli internet sitesi oluşturularak, tanıtım atağına geçildi. Konuya büyük önem veren ve Çanakkale’ye geldiğinden bu yana 2015 yılı için büyük organizasyonlar yapmaları gerektiğine dikkat çeken Vali Güngör Azim Tuna, konuyla ilgili proje desteği istedi.

Vali Tuna yaptığı açıklamada, bir yandan Çanakkale’yi 2015’e hazırlarken, diğer yandan da ülkenin ve ilin tanıtımına, yatırımlarına, turizmine, yarınlarına da çok büyük kazanımlar sağlayacaklarını ifade etti. Tuna, "Amacımız Çanakkale’de canlanan tarih şuurumuzu, millet olma şuurumuzu ve bu savaşın ardından sağlanan barışı gelecek nesillere aktarmaktır. Seferberlik anlayışıyla tüm Türkiye’ye yaymak istediğimiz bu adımlarımız aslında Çanakkale'miz açısından da yeni bir çığır, yeni bir başlangıç olacaktır. Bütün bu çabalarımızın sonunda hem çok büyük çaplı yatırımlara kavuşacak hem de dünyanın imrendiği, hayranlıkla seyrettiği çok büyük bir turizm destinasyonu haline gelecektir" dedi.

Çanakkale Valiliği olarak hazırlıklar için yatırım programları, organizasyon yapısı, personel ve tanıtım programlarıyla ilgili adımlar attıklarını kaydeden Vali Güngör Azim Tuna, bakanlıklar, ilgili kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla temas halinde olduklarını belirtti. Vali Tuna, "Çok geniş katılımlı, çok geniş çaplı bir organizasyon hedefliyoruz. Ben bu konuda önerisi, düşüncesi, projesi olan her vatandaşımızın, herkesin, her kurumun bu web sayfası aracılığıyla bizlere, Çanakkale Valiliği’ne ulaşmalarını istiyorum. Her öneriniz, her fikriniz değerlendirilecek ve bizlere katkı sağlayacaktır. Son olarak, ülkemizin tüm kurumlarını, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan soydaşlarımızı ve vatandaşlarımızı bu kampanyaya katılmaya, Çanakkale’ye, şehitliklerimize davet ediyorum. Dünya ölçeğinde bilinen ve tanınan, modern altyapısı, yatırımları ve tarihi alanlarıyla 2015 Çanakkalesi’nde buluşmayı ümit ediyorum" diye konuştu.



EK(İÖ/CK)