''Twenty Years After, The Battlefields of 1914-18 : Then and now'' (20 yıl sonra, 1914-18 cepheleri, o zaman ve şimdi) adlı mecranın bir okuyucusunun dikkati, tarihi fotoğrafın temasının değişmesine neden oldu.

Söz konusu yayın bu ''düzeltmeyi'' okurlarına şöyle aktardı: ''Burada görülen resim, çoğu kez çoğaltılarak günlük basın ve her yerde gösterildi. Bir okurun yardımı ile bu resmin hakiki olmadığını teyit ettik. Gelibolu'da çekilen bir resim, ama asker poz veriyor ve 'haç' aslında çamaşır ipini tutmak için dikilmiş tahta sopa. Fotoğraf, İngiliz İmparatorluğu Savaş Müzesi'nden kaldırıldı.''

İngiliz yazar Stephen Chambers, HİBYA muhabırıne yaptığı açıklamada, ''Twenty Years After'' adlı kitabı bildiğini ve fotoğrafın ''sahte''liğinin de farkında olduğunu söyledi.

Fotoğrafı çeken Ernest Brookes'un böyle fotoğrafları ''yeniden canlandırmasıyla'' ün salan bir isim olduğunu belirten Chambers, ''Gelibolu'da onun çektiği başka 'sahte' fotoğraflar da var. Kendisi Gelibolu'ya indi, fakat zamanının büyük bir kısmını Limni ve Gökçeada'da geçirdi, savaştan uzakta. Bu yüzden böyle resimleri 'tekrardan yaratma' imkanı oldu. Çok çarpıcı bir fotoğraf olmasına rağmen resim Brooks tarafından canlandırıldı.'' dedi.