İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin uygulamasını yerinde görmek isteyen Kaymakam Hasan Gözen, Atatürk ve 75'inci Yıl Murat Köse ilköğretim okulları ile Çan Lisesi ve Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi’ne ziyaretlerde bulundu. Öğrencilerle görüşen Gözen, proje hakkında da İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’dan bilgi aldı. Özkan, öğretmenlerin ve öğrencilerin zil olmaksızın derslere girip çıkmasının zamanı daha iyi kullanma anlamında iyi bir deneyim olduğunu belirtti.

Özkan, Çan’ın her zaman örnek olabilecek projelerle adını duyurduğunu ifade etti. Özkan, "Başlattığımız bu proje ile derslerin başlangıç ve bitişinde çalan zil kaldırılarak eğitim kurumlarımızda yenilikçi bir uygulama başlatıldı. İlçe merkezinde ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bilgilendirildi. Proje nedeniyle tüm okul zilleri kapatıldı. Okulların giriş koridor ve sınıf panolarına öğretmen ve öğrencilerimizin giriş çıkış saatlerini bildiren yazılar asıldı" dedi.

Osman Özkan, okullarda giriş, bahçe, koridor, kantin, lavabo, tüm sınıflar, laboratuvar ve atölyelere görülebilir alanlara saatler asıldığını kaydetti. Özkan, "Proje işleyişi süresince öğretmen, öğrenci ve veli görüşleri anket yoluyla tespit edilerek uygulama takip edilecek" diye konuştu. Özkan, proje ile ayrıca zil sesinden kaynaklı gürültü kirliliğinin de önleneceğini sözlerine ekledi.



SK(İÖ/BT)