Adapazarı şehir merkezinde adı bölgeyle özleşen Hasırcılar Camii Derneği, bir süre önce camiiyi onarıma aldı. Onarımda caminin iç ve dışı boyandı. Camiiye serilecek halılar için de dernek yönetimi, ‘Bizim beğendiğimiz olmasın, cemaatin beğendiği halıları alalım’ düşüncesiyle anket yapma kararı aldı.

Bu amaçla dernek yönetimi 5 halı beğendi ve bunlara 1’den 5’e kadar numara vererek camii içerisinde sergilemeye başladı. Halıların yanına da üzerinde ‘Değerli cemaatimiz, beğenilen halı numarasını kağıda yazıp kutu içine atınız. Anket sonucunda çıkan halı camimize serilecektir’ yazılı sandık koydular. Vakit namazlarına gelen cemaat, camiilerinin içerisine serilmesini istedikleri halının numarasını yazıp sandığa atıyor. 

Dernek Başkanı Cavit Çelik, gazetecilere camii içerisindeki halıların 10 yıllık olduğunu belirterek, "Halılar çok eskimişti. Yenileriyle değiştirmek için karar aldık. Ancak bunu da biz kendi isteğimizle değil, cemaata sorarak yapacağız. Bu nedenle seçim, anket yapıyoruz. Sandıktan hangi oy çıkarsa camiiye o halıyı sereceğiz" dedi.



ZT,AG(MB/AAA)