Hamzafakıhlı Akpınar Mahallesi Camii'nin ahşap zemini, yaklaşık 1 yıl önce çöktü. Tahtaların çürümesi sonucu meydana gelen çökme nedeniyle cami kullanılmaz hale geldi. Mahalle sakinleri, caminin onarımı için ahşap zemini tamamen kaldırdı. Ancak parasızlık nedeniyle caminin onarımı gerçekleşmedi.

Mahalle sakinleri, havaların iyi olduğu günlerde ibadetlerini caminin bahçesine serdikleri halı ve kilimlerin üzerinde yapıyor. Mahalle sakinlerinden 46 yaşındaki Tuncer Kara, caminin tamiratının yapılmaması nedeniyle imamın da başka bir yere gitmek için tayin talebinde bulunacağını söyledi. Tuncer Kara, şöyle konuştu:

"Biz kendi imkanlarımızla camiyi yapmaya çalıştık ama olmadı. Müftülüğümüzü bu durumdan haberdar ettik. Ancak bir sonuç alamadık. İmam arkadaşı da tutmakta zorluk çekiyoruz. Belki ibadet eden insan sayısı çok değil ama çok az da değil. Biz ibadetimizi tertemiz camide yapmak istiyoruz. Bunun için de yardım edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

70 yaşındaki Sabri Kaçmaz ve 66 yaşındaki Nevzat Kanyılmaz da Ramazan ayının yaklaştığını, bu mübarek ayda ibadetlerini camide yapmak istediklerini söyledi.

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ise mahalle halkından kendilerine bir talep gelmediğini, ancak durumu bildiğini söyledi. Erkan, "Buraya 10 kamyon dolgu malzemesi gerekiyor. Bu konu da da en kısa zamanda gereken yapılacak" dedi.



İÇ(EE/SS)