Dün öğle saatlerinde bankadan emekli maaşını çeken Halil Palaz, çarşıda bir süre gezdikten sonra ikindi namazını kılmak için Terakki Mahallesi'ndeki Soğuksu Camii'ne gitti. Palaz, caminin avlusunda cebinde 1000 lira bulunan ceketini duvara asıp abdest almaya başladı. Bu sırada abdest alma bahanesiyle yanına gelen başka bir kişi de montunu çıkarıp Palaz'ın ceketinin yanına astı. Leke olduğunu ileri sürdüğü Palaz'ın ceketini temizleme bahanesiyle eline alan kişi, bu sırada el çabukluğu ile iç cepteki parayı da aldı. Kimliği belirsiz kişi, arkada bekleyen ve "Benim de ceketim pislenmiş" diyerek Palaz'ı oyalayan arkadaşı ile daha sonra namaz kılmadan camiden ayrıldı. 

Abdestini aldıktan sonra camiye giren Palaz, namaz kılacağı sırada ceketinin cebindeki paranın yerinde olmadığını fark edince polise haber verdi. Polis, Palaz'ın verdiği eşkal doğrultusunda kaçan 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Karakoldaki ifadesinin ardından olayı anlatan Halil Palaz, "Adam montunu astı benim ceketin yanına. Başladı montunun iç cebini yoklamaya. Benim ceketle ikisi bir arada zaten. Ben arada bakıyordum, ama o ara aktarmış bizim parayı. Sonra kağıt mendil çıkardı, ceketimin lekelendiğini söyledi. Bu şekilde oyaladılar beni. Sonra da gittiler. Camide farkettim paranın olmadığını. Bu camiye ilk kez geldim. Demek bu para çıkacakmış benden" diye konuştu.



GG(EE/BT)