Olay, Merkez Bağlar İlçesi Karanfil Sokak'taki Nur Camii'nin abdesthane bölümünde dün cuma namazı öncesi meydana geldi. Başrölünü Şener Şen'in oynadığı 'Züğürt Ağa' filminde Şener Şen'in abdest alırken ceketinin değiştirilerek paralarının çalındığı sahneyi hatırlatan hırsızlıkta inşaat malzemeleri satan Adil Karakuş, işçilerin ücretlerini dağıtmak için biriktirdiği 6 bin doları Türk Lirası'na çevirmeden önce cuma namazını kılmak için Nur Camii'ne gitti. Abdesthanede ceketini duvara astıktan sonra abdest almaya başlayan Karakuş'un yanına gelen 45- 50 yaşlarında başında beyaz takke bulunan bir kişi çıkardığı ceketini Adil Karakuş'un ceketinin yanına astı. Hırsızı bu sırada abdesthanede bulunan ve abdest alır gibi oyalanan diğer arkadaşı ise sürekli gözetledi. Adil Karakuş, başını kaldırıp baktığı yanındaki kişinin başında beyaz takkeli, 50'li yaşlarda olduğunu görünce şüphelenmeyerek abdest almaya devam etti. Adil Karakuş yüzünü yıkadığı sırada harekete geçen hırsız, kendi ceketini kurcalar gibi yaparak Karakuş'un ceketinin cebindeki 6 bin doları cebine koyduktan sonra, gözcülük yapan arkadaşıyla birlikte hızla uzaklaştı.

Abdest aldıktan sonra ceketini giyen Adil Karakuş, cebindeki 6 bin doların olmadığını görünce neye uğradığını şaşırdı. Cuma namazından sonra caminin imamına durumu anlatan Karakuş, camiinin güvenlik kamerasından hırsız ve arkadaşını tespit etti ve polise şikaüyette bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, dikkat çekmemek için başına takke takıp hırsızlık yapan kişiyi arıyor.

Diyarbakır'da 15 yıldan bu yana inşaat işiyle uğraşan Adil Karakuş, öğleden sonra işçilerin ücretini ödemek için biriktirdiği 6 bin doları Türk Lirası'na çevirmeden önce cuma namazı kılmak için camiye gittiğini söyledi. Karakuş, "6 bin doları kaşla göz arasında çaldılar. Hafif sakallı olan ve başında hacıların kullandığı takke bulunan bu kişi ile arkadaşlarını görenlerin polise haber vermesini istiyorum. Benim param gitti, başkasının parasını gitmesin" dedi.

GÜVENLİK KAMERASI SANİYE SANİYE KAYDETMİŞ

Nur Camii'ndeki güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği görüntülerde, taksiyle camiye gelen biri takkeli  45-50 yaşlarındaki iki kişi cemaatin abdest aldığı bölüme giriyor. Takkeli  hırsız ceketini sırayla abdest alanların ceketlerinin yanına koyup, ceplerinde bir şey olup olmadığını kontrol ediyor. Hırsız abdest alacakmış gibi ceketleri kontrol ederken, gözcülük yapan arkadaşı da abdest alırg ibi oyalanıyor. Hırsız, Adil Karakuş'un cebindeki 6 bin doları aldıktan sonra hedefine ulaştığı için camiiden arkadaşıyla birlikte hızla uzaklaşıyor.



RY(GG/İD)