Olay, Mersin'in merkez Toroslar İlçesi Mevlana Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Nur Camisi'nde meydana geldi. Bayram namazının kılınmasının ardından cemaat dağıldı. Bu arada cami önünden geçen bir kişi kapının açık olduğunu fark edince içeride bulunanlarla bayramlaşmak için girmek istedi. Caminin girişinde Abdulhalim Özcan'ı başı  vücudundan ayrılmış halde gören vatandaş, üzerindeki şoku atlattıktan sonra polisi aradı. Olay yerine gelen polis çevrede yoğun güvenlik önlemi alarak cinayetle ilgili delil aramaya başladı.

DUYANLAR CAMİYE AKIN ETTİ

Bu sırada Abdulhalim Özcan'ın öldürüldüğünü duyan yakınları ve çevre sakinleri de camiye akın etmeye başladı. Acı haberi alan Özcan'ın yakınları ağıtlar yakarken, çevrede toplanan kalabalığın artması üzerine takviye Çevik Kuvvet Polis olay yerine çağrıldı. Çevik Kuvvet Polisi, cami çevresinde  güvenlik önlemi alarak olay yerine kimseyi yaklaştırmamaya çalışırken, zaman zaman kalabalık ve polis arasında gerginlik yaşandı.

Daha sonra olay yerine gelen nöbetçi savcı  inceleme yaptıktan sonra Abdulhalim Özcan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis katil veya katillerin yakalanması için çalışıyor.



ME(AŞ/OA/COŞ)