İlçeye bağlı Beydeğirmeni Köyü'nde dün camide cuma namazı kılındığı sırada Umut K. (42), alacak verecek meselesi nedeni ile husumetli olduğu Bayram Yıldırım'a (53) ateş ederek öldürdü, yanında bulunan cemaatten Şemsettin Yıldırım (60), Bahtiyar Keskin (59), Fatih Öztürk (14), Halit Akyol (60) ve Veysel Ertürk (56) ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

İstanbul'da oto galericiliği ile uğraştığı öğrenilen Umut K.'nın bayram tatili için köyüne geldiği ve köyde bir süre önce tartıştığı Bayram Yıldırım'ı camide vurduğu belirlendi. İfadesinde aralarındaki para alış-verişi nedeni ile Bayram Yıldırım ile tartıştığını, bu nedenle vurduğunu söylediği öğrenildi. Köylüler de iki kişi arasında alacak-verecek meselesinden kaynaklanan bir husumet olduğunu bildiklerini dile getirdi.

BORÇ TAHSİLATI ANLAŞMAZLIĞI

Öldürülen Bayram Yıldırım'ın isteyene faizle borç para verdiği ve bunların tahsilat işlemleri için Umut K.'dan yardım istediği öğrenildi. İkilinin arasında bir alacak tahsilatı nedeni ile anlaşmazlık yaşandığı, daha önce de bu nedenle İstanbul'da kavga ettikleri bilgisine ulaşıldı. Olaydan sonra teslim olan ve Suşehri İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulama işlemi tamamlanan Umut K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Suşehri Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Buradaki sorgu işleminin ardından Umut K. çıkarıldığı mahkemece bir kişiyi kasten öldürmek ve birden fazla kişiyi de yaralamak suçlamasıyla tutuklanarak Giresun Şebinkarahisar Cezaevi'ne gönderildi.
Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Bayram Yıldırım'ın cenazesi, Suşehri Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi. Yıldırım'ın cenazesi köyünde toprağa verildi. Olayda yaralanan 5 kişinin ise hastanelerdeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
 
BT(EA/AAA)