Ortaca İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt Köyü’nde oturan 55 yaşındaki Ramazan Altun, eşi 60 yaşındaki Ayşe, oğulları 36 yaşındaki Yusuf, gelinleri 31 yaşındaki Sultan ve torunları 7 yaşındaki Ramazan, 3 yaşındaki Ayşe ile 2 aylık İbrahim Altun’un oturduğu evin holündeki prize takılı çamaşır makinesi, dün saat 20.00 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı. Bu sırada salonda yemek yiyen Altun ailesi, patlama sesiyle odadan çıktıklarında alevleri gördü. Felçli ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan büyük baba Ramazan Altun, eşi, gelini ve torunları, oğlu Yusuf Altun tarafından evden çıkartıldı.

Çiftçilik yapan Yusuf Altun, yangını söndürmek için eve girdi ancak, başarılı olamayınca itfaiyeyi aradı. Dumandan etkilenen 6 kişi ambulans ve çevredekilerin yardımıyla Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangını söndürmeye çalıştığı sırada el ve yüzünde yanıklar oluşan Yusuf Altun da daha sonra aynı hastaneye götürüldü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, evin bir bölümü kullanılamaz hale geldi.

Altun ailesi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Büyük baba Ramazan Altun, "Yemek yiyorduk bir patlama oldu ve ardından evi alevler sardı. Bulunduğumuz odayı da duman kapladı. Pencereleri açtık. İlk etapta yangına oğlum müdahale etti, beni ve çocukları alarak dışarıya çıkarttı. Çok korktuk" dedi. Yusuf Altun, "Yemek yiyorduk birden patlama oldu ardından holü alevler sardı. Yüzüm ve ellerim yandı. Çok şükür can kaybı yok. Çamaşır makinesinin fişi prize takılıydı ama çalışmıyordu neden böyle oldu anlamadım" diye konuştu. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.



CK(İÖ/İD)