Narkotik polisi, 5 ay önce takip etmeye başladığı bir uyuşturucu şebekesinin İran’dan uyuşturucu getirme hazırlığında olduğunu belirledi. Yapılan takipte, şebekenin Mart ayında hazırlığına tamamladığı tespit edildi. Polis takibini yaparken, Yüksekova üzerinden İstanbul'a getirilecek olan uyuşturucu için şebekenin lideri olduğu öne sürülen İsmet K., Özcan Ö.'yü görevlendirdi. Özcan Ö. satın aldığı bir panelvan araçla İstanbul'dan Hakkari'ye gitti. Hakkari’de panelvan araca özel bölmeler yaptırıldı. Daha sonra Yüksekova’la giden Özcan Ö. sınırdan aldığı uyuşturucu paketlerini aracın gizli bölmelerine yerleştirdi.

HORASAN'DA TAKLA ATTI

Uyuşturucuyu alıp İstanbul’a doğru yola çıkan, Özcan Ö., Erzurum Horasan’a geldiğinde aracın hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkıp takla atan aracın gizli bölmelerindeki uyuşturucu paketleri yola savruldu.Özcan Ö. kazadan yara almadan kurtuldu. Olayın şokunu atlatınca, hemen yola savrulan paketleri topladı. Daha sonra uyuşturucu paketlerini yol kenarında kazdığı bir çukura gömdü. Bir süre sonra olay yerine gelen güvenlik ekipleri aracı otoparka kaldırtırken, Özcan Ö. İstanbul'a döndü.

32 AYRI SUÇTAN SABIKASI VAR

Adam öldürmekten, otomobil hırsızlığına, sahtecilikten, hırsızlığa 32 ayrı suçtan sabıkası olan Özcan Ö., İstanbul'a geldiğinde şebeke elebaşı, İsmet K.'ya durumu anlattı. İsmet K. Özcan Ö.’nün anlattıklarına inanmadı. 3 ay boyunca Özcan Ö.’ye inanmayan şebeke elebaşı, 10 gün önce Antalya’daki akrabası Bahattin D.'yi İstanbul’a çağırdı. Bir otomobil kiralayan İsmet K. Özcan Ö.’yü Bahattin D. ile Horasan'a gönderdi.

UYUŞTURUCULARI SAKSIYA KOYUP, ÜSTÜNE ÇAM DİKTİLER

2 şebeke üyesi, uyuşturucuları gömülü olduğu yerden çıkardı. Daha sonra paketler halindeki uyuşturucuyu 2 saksıya koyan şebeke üyeleri, saksılara küçük çamlar dikti. Çam fidanı dikili saksıları otomobilin bagajına koyan şebeke üyeleri İstanbul’a doğru yola çıktı.

24 Haziran’da İstanbul'a gelen şebeke üyeleri, uyuşturucunun sahibi İsmet K. ile Beylikdüzü'nde buluştu. Özcan Ö. ve Bahattin D. şebeke elebaşıyla, uyuşturucuyu saksılardan çıkarıp bir minibüsün bagajına koyduğu sırada İstanbul Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için start verdi. Yapılan operasyonda, İsmet K., Özcan Ö ve Bahattin D. kıskıvrak gözaltına alındı.

Eş zamanlı baskın düzeneleyen ekipler, şebekenin irtibat içinde olduğu Sinan S., İstanbul’a getirilen uyuşturucunun satılmak istendiği Şahabettin D. ile, Özcan Ö.'nün karısı Neriman Ö.’yü de adreslerinde gözaltına alındı.

19 KİLO 300 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Polis, yapılan operasyonda ele geçirilen 2 aracı incelemeye alırken, çam ağacı dikili 2 saksıda ve uyuşturucunun aktarıldığı minibüs bagajında, 33 paket halinde 19 kilo 300 gram eroin ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 6 zanlı, işlemlerinin bitmesinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’da sevk edildi. Neriman Ö. mahkemece serbest bırakılırken, 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.