Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman, genellikle seyir halinde iken öndeki aracın tekerinden fırlayan taşlarla meydana gelen cam çatlaklarının artık sürücüleri ve araç sahiplerini üzmeyeceğini söyledi. Duman, cam çatlaklarını uzun süre korumak için AR-GE ekiplerinin bir etiket geliştirdiğini belirtti. Duman, "Sigorta şirketleri tarafından kasko yaptırılan araçların sahiplerine ücretsiz verilecek etiketler olası bir cam çatlağında yerinden sökülerek sorunlu bölgeye yapıştırıldığında camı bir ay süreyle koruyacak. Etiket çatlak bölgeyi toz ve topraktan koruduğu için camın tamir edilmesi daha kolay ve sorunsuz olacak. Bir ayın sonunda etiketteki yapışkan madde, özelliğini kaybetmekte. Bu nedenle bu sürenin sonunda yurt genelinde 192 değişim noktamıza gelen araç sahipleri kırık ve çatlak camlarını değiştirmeye gerek kalmadan tamir ettirebiliyor" dedi.

İrfan Duman, Uğurlu Oto Cam, Uğurlu Class, Lucky Glass markasıyla üretim yaptıklarını, 33 ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini anlattı. Duman, "1971 yılından bu yana otobüs, traktör kabin camı da dahil araç camı üretiyoruz. Kurşun geçirmez camdan, gizli rezistanslı cama kadar birçok ürünü dünya ülkelerine ihraç ediyoruz. AR-GE çalışmalarımızla ortaya çıkardığımız etiket sistemi ile sürücülerimizin sürekli yanında olacağız. Madeni bir lira büyüklüğündeki veya 40 santimetre uzunluğundaki cam çatlaklarında bu etiket sistemi uygulanabiliyor. Bu sistemle hem zamandan hem de camdan tasarruf ediyoruz" diye konuştu.

Duman, ilk etapta ürettiği 50 bin etiketin 'Beni Çatlak Üzerine Yapıştır' sloganıyla yurt içindeki sigorta acentelerine gönderdikleri de kaydetti.