Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Sultaniye ve Ekincik köylerinde, Türk Telekom'a ait fiber optik kabloyu yeraltına döşeyen taşeron firma yetkilileri, jandarmaya başvurup yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki kablonun çalındığı ihbarında bulundu. Harekete geçen Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 10 bin lira değerindeki kablonun çalındığı bölgede çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada, taşeron firmada çalışan B.D. ile arkadaşları kamyon şoförü 30 yaşındaki S.K. ve çiftçi 28 yaşındaki B.A.'nın fiber optik kabloyu kesip, kiraladıkları 48 K 4099 plakalı otomobilin bagajına yükleyerek çaldıkları tespit edildi.

Dün akşam saatlerinde kablo hırsızlığı için üç kişinin yine aynı bölgeye geldiğini gören jandarma operasyon düzenledi. Şüphelilerden S.K. olay yerinde, kaçmak isteyen B.D. ormanlık alanda kovalamaca sonucu yakalandı. B.A. ise karanlıkta izini kaybettirdi. Gözaltına alınanlardan S.K.'nın evinde yapılan aramada daha önce çalınan kablonun bir kısmı ile demir kesme makası ve testere ele geçirildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan B.D. ile S.K. bugün Adliye'ye sevk edildi. Ele geçirilen fiber optik kablo taşeron firma yetkililerine teslim edildi.

Şüphelilerden B.A.'nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.




B.D.: Beyhan Demir

S.K.: Serdar Kurt

B.A.: Beyhan Arslan