Olay, saat 16.30 sıralarında Hakim Dede Mahallesi Divanyolu Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Evli ve 1 çocuk babası H.K., çalıştığı kuyumcuda ruhsatlı tabancayı kasadan alarak başına dayadı. "Çocuğumu bana getirin, sonra kendimi öldüreceğim" diyen H.K., işyeri sahiplerini ve çevredeki esnafa ecel teri döktürdü. İhbar üzerine olay yerine polisler ve sağlık ekibi geldi. 

İşyerinin kapısını kapatarak kimseyi içeriye almayan H.K., zaman zaman "çocuğumu getirin" diye bağırdı. Polis ekipleri kuyumcu çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, caddeyi araç ve yaya trafiğine kapattı.

Çevrede korku dolu dakikaların yaşanmasına neden olan H.K. ikna için polis ve çevredeki kuyumcu esnafı uzun süre dil döktü. Bir süre sonra iyice öfkelenen H.K., eliyle işyerinin camlarını kırarak kendini yaraladı.

H.K., daha sonra fenalaşması üzerine elindeki ruhsatlı tabancayı bırakarak polislere teslim oldu. Olay yerinde hazır bulunan sağlık görevlileri kuyumcuya girerek H.K.'yı ambulansla Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına aldı.

Bu sırada olayın meydana geldiği yerde onlarca meraklı, olan biteni film gibi izlemesi dikkat çekti. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.



AL,ÖP(HK/SS)