Şerife Çatal, özellikle çalışan kadınların bayram hazırlığı yapamadığını, kendilerinin bu konuda önemli bir boşluğu kapattıklarını söyledi. Çatal, bazı müşterilerinin, konuklarına  bayram geleneği nedeniyle adeta olmazsa olmazlar arasında yer alan ev baklavası ikram etmek istediklerini belirterek, "Çalıştıkları için kendileri evlerinde yapamıyor. İşte bu anda bizi arıyorlar ve ‘Yetiş Elif abla’ diyorlar. Biz de siparişleri alıp, istenen türde baklavaları onlar için yapıyoruz" dedi.

Baklavaların tepsi fiyatının 40 lira olduğunu belirten Çatal, sipariş trafiğinin de yoğun olduğunu söyledi. Katmer, poğaça, kete, su böreği siparişlerini aldıklarını belirten Çatal, şöyle devam etti:

"Bayrama yönelik hazırlıklarımızı tamamladık. En çok tercih edilen ürün ev baklavası. Güllü, açma, muska, oklavadan çekme çeşitlerinde baklavalar yapıyoruz. Yani müşterilerimiz nasıl baklava talep ediyorlarsa ona göre yapıyoruz. Böylece bayramlarda çalışan hemcinslerimize hem yardımcı oluyoruz hem de ağızları tatlandırıyoruz."



CZ(OE/İD)