Olay, geçen cumartesi günü akşam saatlerinde merkez Karatay İlçesi Selim Sultan Mahallesi'nde meydana geldi. 3 kişi, 1'inci kattaki bir evin balkon camını kırıp içeri girdi. 3 şüpheli, içerde bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 1500 lira olan LCD televizyon ile 200 lira değerindeki çocuk küpesini çaldı. 3 kişi televizyonu taşımakta zorluk çekince, yoldan geçen bir kömür firmasına ait kamyoneti durdurdu. Şüphelilerden biri kamyonet sürücüsü 35 yaşındaki Muammer K.'ya, "Bu televizyonu eve aldım ama babam istemedi. Aldığım yere geri götüreceğim bizi oraya kadar götürür müsün?" dedi. Kamyonet sürücüsü de bunu kabul etti. Yolculuk sırasında 3 şüpheli, pazarlık yaptıkları Muammer K.'ya televizyonu 500 liraya sattı.

Ev sahibinin ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, hırsızlığın gerçekleştiği saatte mahalleden bir kömür firmasına ait kamyonetin geçtiğini saptadı. Bunun üzerine kömür firması tesbit edilip kamyonete ve sürücüsüne ulaşan polis, Muammer K.'yı gözaltına aldı. Muammer K. da polise verdiği ifadesinde televizyonu kamyonetine binen 3 kişiden satın aldığı anlattı. Verilen eşkalden yola çıkan polis, kimliklerini tesbit ettiği ve hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan Osman C. (23), Abdurrahman D. (18) ve Mustafa A.'yı,(18) dün yakalayıp gözaltına aldı.

Suçlarını itiraf eden 3 kişi, bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, kamyonet sürücüsü Muammer K. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HD(İA/SS)