İzmir Emniyeti Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinde görevli polis memuru, yönetimindeki otomobille giderken, dün öğlende, Akçay Caddesi üzerinde kırmızı ışıkta durdu. Yanına yanaşan otomobilin sürücüsünün geçen nisan ayında düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve sevk edildiği Adliye'de serbest bırakılan, oto hırsızlık şebekesi lideri olmakla suçlanan Mustafa Ü. olduğunu fark etti. Polis memuru, yeşil ışıkta hereket eden aracı takibe başladı.

KOVALAMACANIN ARDINDAN YAKALANDI

Bir süre sonra polis memuru, aracı durdurmak için önünü kesmeye çalıştı. Mustafa Ü.'nün durmayıp kaçması üzerine durum telsizden diğer ekiplere bildirildi. Bunun üzerine güzergah üzerinde resmi polis ekipleri önlem aldı. Ekiplerin 'Dur' ihtarına da uymayan Mustafa Ü., kovalamacanın ardından Menderes İlçesi'nin girişinde yakalandı.

AYDIN'DAN ÇALINDIĞI BELİRLENDİ

Durdurulan, 45 LF 787 plakalı araçta yapılan kontrolde, motor şasi numaralarını silmek ve düz kontak yapmak için kullanılan malzelemeler ele geçirildi. Ayrıca arka koltukta piknik için hazırlanmış malzelerin de bulunduğu görüldü. Yapılan incelemede otomobilin üzerindeki plakanın sahte olduğu anlaşıldı. Yapılan araştırmada otomobilin asıl plakasının 09 LP 202 olduğu, aracın yaklaşık 1 ay önce Aydın'ın Çine İlçesi'nden çalındığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Mustafa Ü., Bozyaka'daki Oto Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürüldü. Çalınan aracın sahibi olan muhtar 43 yaşındaki Önder Duran'a da otomobilinin bulunduğu telefonla bildirdi. Gözaltındaki Mustafa Ü.'nin bugün Adliye'ye sevk edileceği belirtildi.



KÖ(AÖ/SS)