Samsun - Ankara karayolu Adalar Mevkii'nde geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen kazada, 3 çocuk babası olan Ünal Sallanbaş, 15 yıl önce boşandığı eski eşi 46 yaşındaki Havva Pala'ya ait 55 GS 394 plakalı otomobili Kavak İlçesi'nden çaldı. Samsun'a doğru yola çıkan Sallanbaş, Adalar Mevkii'nde aynı yöne giden ve nişan töreninden dönen kişileri taşıyan 34 yaşındaki Servet Kanık yönetimindeki 55 C 0479 plakalı minibüsü sollamak istedi. Ancak direksiyon kontrolünü yitirerek minibüse yandan çarptı ve 2 araç da takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada, minibüste bulunan yolculardan 8 yaşındaki Bedirhan Kara olay yerinde ölürken, 24 kişi de yaralandı.

Olayın ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Sallanbaş, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle bugün son kez hakim karşısına çıktı. 1.6 promil alkollü olduğu da tespit edilen Sallanbaş, kazada kendisinin hatalı olmadığını ileri sürerek, "Sadece 2 bira içmiştim. O kadar alkollü olmama imkan yok. Minibüsü geçerken şoför aniden direksiyonu önüme kırdı. Ben de çarpmak zorunda kaldım. Çarpışmanın etkisiyle de iki araç şarampole uçtu. Olaydan dolayı çok pişmanım" diye konuştu.

Duruşmaya katılan ve tutuksuz yargılanan minibüs şoförü Servet Kanık ise sanığın kendilerine çarptığını dile getirerek, "Biz de ne olduğunu anlamadık. Bizi geçiyordu. Birden minibüse çarptı. Sonra da takla atarak şarampole yuvarlandık" dedi.

Kazada yaralanan 10'u çocuk toplam 24 kişi ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, minibüs sürücüsü Servet Kanık'ın da kazada kusurlu olduğunu belirterek 18 bin TL ceza verirken, otomobil sürücüsü Sallanbaş'ı ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın cezaevinde bulunduğu süreyi ve dosyanın Yargıtay sürecini dikkate alarak tahliye etti.