Antalya’da 4 ay önce meydana gelen olayda, bir kişi sahte kimlikle bağlantı kurduğu Veysel Kırlangıç’a ait BMW marka otomobili, kiralayarak teslim aldı. Bir süre sonra otomobilini geri alamayan ve çalındığını farkeden Kırlangıç, polise başvurup yardım istedikten sonra kendi imkanlarıyla da aracını aramaya başladı.

Veysel Kırlangıç, aylar süren aramalarının ardından otomobilinin İzmir’de bulunduğunu öğrendi. BMW marka lüks otomobilin Bornova 5301 sokak 22 numaradaki kaportacıda parçalandığını tespit eden Kırlangıç, polisi arayarak yardım istedi. Savcılıktan alınan izin sonrasında Güneş Oto Kaporta isimli işyerine yapılan baskında çalıntı otomobil, parçalanmış olarak ele geçirildi.

840 SAHTE REŞAT ALTIN

İşyerinde bulunan ve Antalya’da otomobili sahte kimlikle kiralayan 28 yaşındaki H.K., 35 yaşındaki B.Y., 26 yaşındaki B.K. ile 19 yaşındaki O.K. gözaltına alındı. İşyerindeki aramalar sırasında H.K.’nin kullandığı 34 BEY 17 plakalı otomobilde de inceleme yapan Oto hırsızlık Büro Amirliği ekipleri airbag bölümünde oynama olduğu saptandı. Bunun üzerine airbag yuvasını açan polis, 22 bin lira para ile 4’ü gerçek 840 sahte reşat altınını gizlenmiş olarak buldu. Altınlar ile paralara, sahte altın dolandırıcılığı ihtimali üzerine el konuldu. Dolandırıcılık konusundaki araştırmaların ise devam ettiği açıklandı. Otomobilin parçaları emniyet otoparkına götürüldü. Dört zanlının sorgularının ise devam ettiği bildirildi.