Küçükçekmece’de Kemal K.'nın (57) bir işyerinde çalıntı otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirdiği ihbarı üzerine polis tarafından soruşturma başlatıldı. Polis bir hafta boyunca ihbar yapılan adresi takibe aldı. Yapılan incelemede adreste bulunan işyerine çok sayıda otomobilin giriş çıkış yaptığı belirlendi. Bunun üzerine önceki gün işyerine baskın yapan oto hırsızlık büro amirliği ekipleri Kemal K., ile 3 adamını gözaltına aldı.

Oto Hırsızlık Büro amirliği tarafından yapılan incelemede Kemal K.’nın son bir yıl içinde 18 otomobil alıp sattığı tespit edildi. Bu otomobiller kısa sürede bulunarak incelemeye alındı. Şu ana kadar Kemal K.’nın sattığı 5 otomobilin motor ve şasi numaralarını değiştirdiği öğrenildi. Yetkililer diğer otomobillerle ilgili incelemenin sürdüğünü söyledi.

Poliste ifade vermek istemeyen Kemal K.’nın kendisiyle yapılan mülakat sırasında mide kanseri olduğunu ömrünün son günlerini cezaevinde geçireceği için üzgün olduğunu söylediği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen Kemal K., ve birlikte gözaltına alındığı Osman V. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(BB)