Şirinevler Emek İş Merkezi’nde faaliyet gösteren şirketin binasına sabah saatlerinde gelen hırsız, içinde şirkete ait yazılımın bulunduğu dizüstü bilgisayarı ve bir personelin çantasını alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olayı ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Hırsız ilk olarak açık olan ofis kapısından içeri girerek odaları kontrol etti. Ardından dışarı çıkan ve montunun kapüşonunu kapatan hırsız geri gelerek masanın üzerindeki dizüstü bilgisayarı ve yanındaki çantayı alarak kaçtı. Hırsızın kontrol için ofise girdiği ilk sırada işyeri çalışanı ile karşılaşması ise dikkat çekti. Çalışma masasının üzerinde bilgisayarı göremeyen kadın görevli durumu müdürüne ilettiğinde güvenlik kameraları kontrol edildi. Görüntüler izlendiğinde yaşanan hırsızlık olayı ortaya çıktı. Polis, inceleme yaparak hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlattı.


Çalınan bilgisayarda şirkete ait 'www.isbul.net' isimli web sitesinin yazılım kodları olduğunu söyleyen Ömer Gezer, piyasa değeri 10 milyon TL civarında olan yazılımın başka kopyasının olmadığını söyleyerek, hırsıza bilgisayarı geri getirmesi durumunda 100 bin lira ödül vereceğini ifade etti.


‘YAZILIMIN KOPYASI YOK’


Gezer, çalınan bilgisayarın kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Gezer, hırsızın bilgisayarı geri getirmesi durumunda 100 bin TL ödül vereceğini belirterek şöyle konuştu: Hırsız, çalışanımızın ofisine giriyor, çantasını ve masanın üzerindeki bilgisayarı alıyor. Bu bilgisayarda bizim çok değer verdiğimiz ve yedeği olmayan yazılım kodları bulunmaktadır. 25 uzmanın bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığı www.isbul.net isimli internet sitesinin yazılım kodlarıydı bunlar. Buradan hırsıza sesleniyorum. Bu bilgisayarı bize herhangi bir şekilde ulaştırırsa 100 bin liralık para ödülü vereceğim. O bilgisayarı en fazla 500 liraya satabilir. O bilgisayar bizim için çok çok önemlidir."


‘HIRSIZI ÇALIŞANIMIZ SANDIK’


Hırsızla koridorda karşılaşan 'www.isbul.net' Reklam Müdürü Ramazan Aydın da olay anını şöyle anlattı: Olay saat 09:05’de oldu. İçeri giren kişinin hırsız olduğunu fark etmedik. Şahıs yazılım mühendislerinin olduğu odaya doğru gidiyor. Bütün arkadaşlarımız toplantıda olduğu için kimsenin haberi yok. Tam o esnada şirkette işe yeni başlayan bir arkadaşımız da onunla karşılaşıyor ve hırsızı çalışan biri sanıyor. Hırsız ilk olarak ortalığı bir kontrol ediyor. Ardından laptopu ve çantaya alarak kaçıyor."


Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.