Keşan Büyük Camii mahallesinde bulunan çiftlikte 35 yıldır hayvan yetiştiriciliği yapan Recep Gülecen’in geçen hafta ağılına giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler 4 küçükbaş hayvanı çaldı. Hırsızlık olayını sabah fark eden Gülecen, polis ekiplerine haber verdi. Ağılda ve çevrede inceleme yapan polisler çalınan hayvanları bulmak için çalışma başlattı.

AYŞEGÜL'ÜN MANEVİ DEĞERİ YÜKSEK

Çalınan hayvanlarının arasında manevi değeri yüksek bir koyununun olduğunu belirten Recep Gülecen, yavruyken alıp beslemeye başladığı 3 yaşındaki Ayşegül adını verdiği koyununu bulana bin lira ödül vereceğini açıkladı.

Kendisi için Ayşegül'in çok değerli olduğunu anlatan Gülecen, “Bulana bin lira ödül vereceğim. Ayşegül sürüde diğer koyunlara öncülük yapıyordu. Hayvanları otlağa götürüp, getiriyordu. Zeki bir hayvandı. Yeter ki bulalım, sözümüzden caymam.  Eğer sürüyü otlağa çekecek bir öncü yoksa hayvanları götürmekte zorlanırsın. Hayvanlar birbirine bağlıdır. O olunca hiç sorun yaşamıyorduk. Yine bir tane yetiştireceğiz ama 1.5 seneyi bulur. Kaybolan öncü koyunumun adını Yunanlı Dimitri adlı bir arkadaşım vardı, o koydu. 3 yaşında, 70-80 kilo vardı. Ama maddi değeri hesaplanamaz. Bizim için manevi değeri yüksekti” dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN UYARI

Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde besicileri hayvan hırsızlıklarına karşı uyardı. Kurban Bayramı’nın 25–28 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını hatırlatan Yıldız, hayvancılık yapanların hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmasını isteyerek şunları söyledi:

"Her yıl Kurban Bayramı yaklaştığında ve hemen bayram öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda hırsızlık olayları artış göstermekte. Ne hikmetse aksine besicilerimiz de o derece dikkatsiz ve özensiz davranıyor. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak kurbanlık hayvan barındıran besicilerimizden rica ediyoruz, hayvanlarını gelişi güzel, korumasız, ıssız yerlere bırakmasınlar. Ağıllarında mutlaka çoban bulundursunlar, yankesicilere aldanıp bedava hayvan vermesinler. En ufak bir şüphede polisi arasınlar”



ÜY(LK/AK)