Olay, Van'ın Çaldıran İlçesi Çubuklu ve Umuttepe köyleri arasında bulunan Çoraklı Mezrası'nda meydana geldi. Sami Akti ve kardeşi Selami Akti arazide buldukları patlayıcı madde ile oynamaya başladı. Cinsi henüz belirlenemeyen patlayıcının inflak etmesi sonucu Akti kardeşler ağır yaralandı. Bomba sesi üzerine yerine olay yerine gelen yakınları Sami ve Selami'yi ağır yaralı olarak kanlar içerisinde buldu. Akti Kardeşler, yakınları tarafından köydeki sağlık ocağına, daha sonra ambulansla Çaldıran Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sami Akti yolda yaşamını yitirirken, kardeşi Selami Akti ağır yaralı olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Patlamada hayatını kaybeden Sami Akti sabah saatlerinde köyde toprağa verildi. Kurulan çadırda taziyeler kabul edilirken, köylüler karakoldan gelişi güzel çöp döküldüğünü öne sürerek, tepki gösterdi.

Çocuğunun ihmal sonucu öldüğünü öne süren 9 çocuk babası Kemal Akti, "Patlamanın olduğu yer karakola 2 kilometre uzaklıkta. Daha önce de karakol meraya gelişi güzel çöp döküyordu. Bu patlayıcının da o çöplerin içinde geldiğini düşünüyorum. Olayla ilgili davacı olacağım" dedi.

Anne Nuran Akti ise, "Çocuğuma sarılmadan toprağa verdiler. Bu acıyı bana yaşatanlardan şikayetçiyim" diye konuştu.



MÇ(FE/AK)