Bağcılar’da polise başvuran bir kişi evinden televizyon çalındığını söyledi. Polis olayla ilgili hemen harekete geçerek güvenlik kamera görüntülerinden zanlıların kullandığı otomobilin plakasını belirledi. Aracın kiralık otomobil olduğu anlaşılınca polis aracı kiralayan şirketle irtibata geçti. Zanlıların hırsızlıktan sonra otomobili teslim ettikleri ancak başka bir araç kiraladığı öğrenildi. Bu araçta bulunan GPS cihazını kullanan polis zanlıların Haliç köprüsü üzerinde olduğunu tespit etti. Ekipler bu yöne hareket ederken aracın Etiler bölgesine girdiği görüldü. Bunun üzerine çevre kuşatıldı. Zanlılar kısa süre sonra kiralık otomobilin içinde yakalandı.


Araçta bulunan Uğur K.(37) ve Ümit B.(24) gözaltı alınırken yakalanmadan 4 dakika önce hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Zanlıların kapısını kırarak girdiği evden çalınan televizyon ile ziynet eşyaları otomobilin bagajında bulundu. Bulunan eşyalar çalınan eve teslim edilirken zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.


Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada zanlılar hakkında 3 ayrı hırsızlık olayıyla ilgili işlem yapıldı. Adliyeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(BB)