Kocaeli Emniyet müdürlüğü ekipleri, 10'u Kocaeli'de olmak üzere Zonguldak, Kırıkkale, İstanbul, Antalya ve Muğla'da toplam 22 hırsızlık gerçekleştirdikleri belirlenen Sinan Dağ (34), Mehmet Soydal (20), Yaşar K. (31) ve Serdar T.'yi (35) teknik takibe aldı. 2 şüphelinin İstanbul Kartal'da oturduğu, diğer 2 şüphelinin ise Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatil yaptığı anlaşılarak operasyon başlatıldı.

Yapılan operasyonda Sinan Dağ ve Mehmet Soydal Kartal'da gözaltına alınırken, Yaşar K. ve Serdar T. ise Fethiye'de kaldıkları bir apart otelde ele geçirildi. Bu kişilerin ev ve üzerlerinde 15 kol saati, dizüstü bilgisayarlar, 35 bin TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi. Saatler arasında bulunan ve değerinin 100 bin lirayı bulduğu belirtilen özel bir saatin de nereden çalındığı tesbit edilmeye çalışılıyor. 

Fethiye'de gözaltına alınan Yaşar K. ve Serdar T.'nın burada da hem tatil hem hırsızlık yaptıkları anlaşıldı. Bugüne kadar çaldıkları eşyaların toplam değerinin 300 bin TL civarında olduğu belirtilen 4 şüpheli, Kocaeli'ye getirildi, sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.



BK(MB/SS)