Geçen 6 Aaralık'ta, Alipaşa Mahallesi'nde F.B.'ye ait mağazadan 80 bin liralık takım elbise, pantolon, kazak, penye çalınması olayını aydınlatmak için harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, işyeri yakınında atıl durumdaki bir binada malzemeleri taşımakta kullanılan çok sayıda büyük boy çuval buldu. Çuvalları satın alan kişinini 36 yaşındaki F.Z. olduğunu belirleyen polis, mağaza çevresini görüntüleyen mobese kameralarını incelediğinde, aynı kişiye ait kamyonetin olay gecesi işyeri civarında dolaştığını gördü. Kayıtlarda, çalınan malzemelerin 4 kişi tarafından 15 çuval içinde yüklendiği saptandı.

Hırsızlık olayının ardından izlenmeye alınan F.Z.'nin otomobilini polisevi önünde durduran ekipler, sürücünün çalıntı elbiselerden giydiğini belirledi. Çaldıkları tekstil ürünlerini 85 kilometre uzaklıktaki Horasan İlçesi'nde bir depoya yerleştiren F.Z. ile birlikte hepsi 19 yaşında olan E.A., E.S., C.Ö. A.E. gözaltına alındı. Horasan'daki depoda yapılan aramada F.B.'nin işyerinden çalınan ürünler bulundu.

Çaldıkları ürünleri köylere ve pazarlara götürerek satan çetenin, geçen ay da bir gıda deposundan 4 ton baldo pirinç, 50 teneke zeytin, başka işyerlerinden tuhafiye ve konfeksiyon malzemesi çaldığı belirlendi.

İlk sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.A., E.S., C.Ö., A.E. tutuklandı, F.Z. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



ZK(KS/CK)