Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içinde iki otomobilin çalınması üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda MOBESE kayıtlarından 2 bin otomobilin plakası tek tek taranarak, incelemeye alındı. İncelemeler sırasında araçlardan birinin çalındığı yer olan Uncubozköy Mahallesi ve çevresinde uzun süre dolaştığı dikkati çeken 35 KP 893 plakalı otomobilin İzmir'den kiralandığı belirlendi. Bunun üzerine irtibata geçilen kiralama şirketi yetkilileri, otomobilde GPS cihazı bulunduğunu belirtti. GPS'ten aracın İzmir'in Menemen İlçesi, Emiralem Mahallesi'ndeki bir çiftlikte olduğu tespit edildi.

ÇİFTLİKTE YAKALANDILAR

Cumali Kurt (50) tarafından kiralandığı belirlenen çiftliğe polis, geçen cuma günü saat 22.00 sıralarında operasyon düzenlendi. Operasyonda, çiftlik evinin deposunda Uşak, Afyonkarahisar, Balıkesir, Aydın, Denizli ve Manisa'dan çalındığı tespit edilen parçalanmaya hazır otomobiller ile çok sayıda çalıntı otoya ait yedek parça ele geçirildi. Cumali Kurt, oğlu Micaz Kurt (28) ile İbrahim Oyar (35) gözaltına alındı. Üç şüphelinin polisteki sorgusuyla, çalıntı otomobilleri Hasan Karagöz'ün (43) getirdiği belirlendi. Hasan Karagöz de Ankara'da polis tarafından yakalandı. Burada adliyeye sevk edilen Karagöz, tutuklandı. İzmir'de yakalanan üç şüpheliı ise, Manisa'ya getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nderki işlemlerinin ardından 3 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında çiftliğe parçalanmak üzere çalıntı otomobil getirdikleri ileri sürülen Mustafa Gökçe (39) ile Hakan Altıntaş (37) ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.